Poradna - Kožní onemocnění

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Bradavičky

Co dělat s tzv. bradavičkami - malé výrůstky na kůži?

Odpovědi na otázku

nejlepší je vlaštovičník
navštívit lékaře a on je odborně odstraní
nejlepší je malé bradavičky si nechat vypálit
nejlepší je laštovičník potírat každý den mlékem z něj
potírat vlaštovičníkem, nebo nechat vypálit dusíkem u kožního lékaře
Jako malá jsem byla na kožním. Od té doby, co mi je vyřízli, tak se již žádné neobjevily.
pomáhá šťáva z bílého zelí,nebo aloe vera
Klasická liečba bradavíc, ako vypaľovanie, vyrezanie, vyškrabnutie alebo odstránenie laserom..
Doporučuju vypálit.
Nám roste na zahradě vlaštovičník - i když ho tam nikdo nesázel...pokud se bradavice objeví, v létě není problém si ji mazat, "upadne" pak sama...
nejlepší je určitě zajít na kožní, popř. domácí léčba, a to česnek dát do octa na 24 hodin a pak přikládat přes noc na bradavici. takhle to praktikovat několik nocí a pak bradavici zkusit odstřihnout.
ideální je lápis z lékárny
vlaštovičník nebo si kupte v lékárně přímo přípravek na odstranění bradavic-vyjde to ovšem dráž, než na kožním, kde vám je vypálí dusíkem zdarma.Také pomáhá verumal, ale ten je jen na malé bradavičky
určitě zajít na kožní, mě tam bradavičky vyřízli (byly ale malinké) a mám pokoj:-)
Rozhodne navstivit kozniho lekare. Treba v lecbe vytrvat at dusikem ci jinou lecbou .
Na bradavice je dobrý vlaštovičník, osvědčila se i kyselina mravenčí, u té pozor, potírá se pouze bradavice, je to dost silné, ale pomůže i při větším napadení a zlikviduje i mateřskou bradavici. Pokud ale máte na mysli bradavičky, co vypadají jako malé puchýřky, ty se vydlabávají dezinfikovanou lžičkou, poté ranky vydezinfikovat, pozor, je to nakažlivé, můžete to rozšířit i na jiná místa. U malých dětí s větším množstvím těchto bradaviček je možné zákrok nechat na lékaři pod krátkou narkózou.
Rozhodne navstivit kozniho lekare. Jinak je to beh na dlouhou trat a je treba v lecbe vytrvat at uz Verumalem nebo dusikem ci jinou lecbou, kterou urci dermatolog. Cim drive se zacne lecit tim lepe, jelikoz se opravdu muze roznest.
acetocaustin...aplikuje se jednou za tyden, presto je dostatecne ucinny na vyleceni bradavicek
Zajít na kožní,oni je vypálí a je klid.Ale!mohou se vrátit.
Já bych volila tekutý dusík, aspoň si nemusím každé ráno a večer potírat místo různými vodičkamia mastmi...
NEJLÉPE JE ZAJÍT KE KOŽNÍMU,VYPALUJÍ TO DUSÍKEM
Taky doporučím cibuli a česnek ;)
Cibuli namočte do octu a nechejte v ní jeden den, pak jí aplikujte na bradavičku a nechejte působit nejlépe přes noc
Stačí přiložit na bradavici kousek banánové šlupky, přelepit a nechat nejlépe přes noc.
Bradavice jsou způsobovány viry. Může se použít i aromaterapie. Za účinný se považuje cibulový a česnekový olej, ale vzhledem nepříjemnému pachu se užívá ve formě kapslí. Za účinné se také považuje přikládání obkladů z nasekané cibule nebo česneku, nejlépe přes noc.
Pokud se bradavice objeví na jakémkoliv místě na těle, je vždy lépe navštívit lékaře, v tomto případě dermatologa (kožního). Ten určí o jaký typ bradavic se jedná a jaký bude nejlepší způsob léčby. V dnešní době je sice možné zakoupit účinné prostředky k léčbě bradavic i bez receptu, ale pokud si pacient není jistý, je lépe se svěřit do rukou odborníka. Neodborným ošetřením se mohou bradavice roznést na jiná místa nebo přenést na jinou osobu. Je třeba mít stále na paměti, že je to onemocnění zapříčiněné viry. Opatrnost se doporučuje zvláště u dětí a nebo u genitálních bradavic. I tak je léčba mnohdy komplikovaná a dlouhodobá.
Zajděte na kožní, aby Vám předepsali Verumal. Je to taková vodička, kterou se ráno a večer bradavice natírá. Nevypadá to nijak vábně, jelikož místo, které potíráte úplně zbělá, ale opravdu to funguje!
propolis, citr. šťava, tekutý dusík, vlaštovičník